Kasulikud bakterid on keha ja meele puhastamisel meile hindamatud abimehed. Sestap oleks paslik neid kevadisel paastuajal iseäranis tihedalt - miks mitte iga päev - oma menüüsse lubada.

Kirjastusel Pilgrim ilmus äsja just selleteemaline uus raamat - "Probiootilised smuutid", autor noor eestlanna ja teeseenefänn Eelika Maranik. See on tõeliselt inspireeriv õpetuste ja retseptikogu! Ma polnud varem selle peale tulnudki, et kombuchat smuutidesse lisada. Järele proovides sain kohe aru, et lisaks korralikule heade bakterite laadungile lisandus smuutile nii huvitavat maitset kui struktuuri peene mulli näol.

Jagan teiega ülimaitsvat retsepti sellest raamatust, mis mulle ammugi meeldinud Pina Colada tõeliseks tervisejoogiks muutis:

Retsept:

1,5 klaasi kookospiima

150 ml naturaalset kombuchat

250g külmutatud ananassi (või värsket ananassi ja natuke purustatud jääd)

1tl vanillipulbrit või -ekstrakti

kaunistuseks mõni punane mari või mündileht

Tee nii: mikserda kõik koostisained kreemjaks smuutiks ja naudi koos kalli kaaslasega - sellest tuleb täpselt kaks klaasi paastuaja maiust!

Head kevadeootust ja nautimist, südamest!

Vaata Eelika Maraniku raamatu "Probiootilised smuutid" kohta lisa kirjastuse Pilgrim kodulehelt.

Loe lisaks: RETSEPT | Probiootiline võlusmuuti, mis tagab nooruse ja ilu!

Hapendatud toite tasub süüa aasta ringi

Smuutimeistri ABC: kuidas õigeid vilju valida? Mida peaksid teadma tervisliku smuuti valmistamisest?

Alkeemia lugemisnurk | Smuutikuninganna Eelika Maranik: tugev soolestiku mikrofloora on hea tervise võti